Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

INDUCTRIO

Bagaimana jika saya perkenalkan puan kepada dapur yang..

Ada Kelass…!!

Mampu Milik..!!

Lebih Selamat

Tiada API..!!

Lebih Bersih

Lebih Cepat Masak..!!

Tak Perlu Tukar apa-apa..

 

Saya yakin puan pasti akan suka…

 

Baik, sebelum saya tunjukkan dapur ini.. Cuba tengok gambar kat bawah ni..

Bagi puan adakah dapur seperti ini nampak menarik..?!

Jika YA, maka puan tak perlu risau kerana puan memang mempunyai citarasa yang ada kelas.. cuma dapur puan yang di rumah tu kena tukar yang seiring citarasa puan.

 

MEMPERKENALKAN…

 

     Suka tak puan kalau ada dapur macam ni kat rumah.?! Wow.. mesti heaven kan. Konpom puan nak dapur macam nih. Mesti seronok, tak sabar-sabar nak ke dapur hari-hari. Suami pun semakin sayang, anak-anak pasti suka. Makanan untuk keluarga tersayang hasil air tangan puan.  Tapi, kat rumah puan dah ada tak dapur Inductrio Cuckoo ni?. Dan kenapa kebanyakan rumah tak guna dapur macam nih? Jika nak dihuraikan (kejap lagi saya huraikan) memang dapur induction ni memang lebih selamat, lebih kemas, masak lebih cepat. Tapi kenapa ramai orang masih guna dapur gas?

Semuanya hanyalah kerana KURANG INFO. Dan sebab keduanya mungkin kerana HARGA. Kurang berkemampuan nak guna dapur macam nih. Tapi kesian kan. Orang yang kurang mampu, terpaksa memilih utk pilihan alternatif atau pilihan kedua. Alangkah baiknya kalau semua orang mampu..

 

TAKPE, SAYA CERITA DULU KENAPA PUAN MESTI GUNA DAPUR INDUKSI CUCKOO?

Ramai yang merasakan dapur macam ni hanya sesuai untuk orang yang “have-have” saja.?

Hari ni Cuckoo bagi puan pakai dapur InducTrio nih dengan harga RM110 sebulan saja puan. Termasuk warranti 5 tahun dan servis setiap 4 bulan. Tak perlu renovate dapur pun (tak perlu tanam dapur dalam table top).  Puan masih rasa puan tak mampu? Jom kita tengok berbaloi tak kalau guna Inductrio nih?

 

Biarlah alah membeli, menang memakai. Mengapa kita nak guna yang kedua terbaik sedangkan yang terbaik dah mampu milik? YA.. boleh Google kalau tak percaya, sebenarnya cara memasak dengan menggunakan kaedah Induction adalah kaedah memasak paling efisien. Cuba lihat perbandingan dibawah..

Dalam pasaran sekarang ada 3 jenis dapur:

1) Dapur Gas.
2) Dapur Elektrik.
3) Dapur Induction.

Apakah perbezaannya…

 

Cara memasak yang paling biasa puan guna, saya pasti adalah dengan dapur gas. Guna api. Kaedah memasak guna api ni sebenarnya banyak kelemahan. Gas menghasilkan api, api yang memanaskan kuali atau periuk itu sebenarnya mengalami pembaziran haba yang banyak. Malah inilah yang menyebabkan surirumah seperti puan kelihatan comot bila didapur. Berpeluh dan berlengas didapur. Bayangkan jika TIADA BAHANG API yang menyentuh kulit puan. Pasti lebih indah waktu memasak kan?

Induction vs electric?

-Induction guna electromagnetic wave utk memanaskan.
-Electrik macam dapur gas cuma tak guna gas dan tak guna api. Dia ada filament coil untuk bagi panas guna elektrik.

Kenapa iNDUCTRiO?

iNDUCTRiO ni hybrid. Kombinasi electric dengan induction. iNDUCTRiO ada 2 induction burner + 1 highlight burner.
Sebab tu dipanggil Induc”TRIO” bermakna 3 burner.
Highlight burner tu sama seperti electric cooker.

Apa yang menarik tentang iNDUCTRiO

 

1⃣ Sebab ada rental plan. Kalau kat luar semua guna EPP tiada rental & x semua org ada kad kredit atau instant cash. So dgn rental semua org mampu memiliki Induction Cooker.

 

2⃣ Hybrid. Dekat luar xde hybrid. Cuckoo je ada. So x perlu nak buang periuk kuali yg lama. Masih boleh digunakan.

 

3⃣ Ada voice navigation. Jadi puan tau apa yang puan tekan. hehe..

 

4⃣ Ada servis setiap 4 bulan. Tak pernah lagi dapur dapat penjagaan macam nih.

 

Apa beza burner Highlight dan Induction?

 

Induction

 

1⃣ 90% jimat tenaga sebab semua tenaga akan ke cookware. Sebab dia ikut saiz cookware. Kalau separuh cookware atas burner so hanya separuh bahagian sahaja yang akan dipanaskan.

 

2⃣ Pelarasan suhu yang lebih tepat.

 

3⃣ Hanya 5 minit untuk didihkan 2 liter air.

 

4⃣ Permukaan BOLEH DISENTUH ketika memasak. Luar kawasan memasak tidak rasa panas, bila angkat cookware rasa suam2 dari cookware. Sebab dia hanya akan ON bila detect magnetic surface dari cookware.

 

Highlight

 

1⃣ 70% jimat tenaga.

 

2⃣ 9 minit untuk didihkan 2 liter air.

 

3⃣ Permukaan TIDAK BOLEH DISENTUH ketika memasak. Selepas masak biarkan hingga lampu H padam dan baru boleh sentuh permukaan.

 

Bagusnya Highlight Burner

 

1⃣ Boleh toast, grill, BBQ direct ke atas burner tanpa apa-apa alas.

 

2⃣ Lebih menjimatkan masa dari guna Microwave atau Oven.

 

3⃣ Boleh guna kuali bulat tetapi kena ada “pot stand” (boleh beli di Mr DIY).

 

4⃣ Boleh letak stainless steel rack untuk grill.

 

BAGUSNYA  INDUCTRiO

 

1⃣ 1 burner dengan direct touch sensor. 1 lagi tanpa sensor. Direct touch sensor ni ada firepower (32 degrees lebih tinggi) yang akan buatkan pemanasan lebih pantas.

 

2⃣ Detect saiz cookware yang digunakan dengan lebih tepat.

 

3⃣ Ada Booster Function. Maintain power 2000W dalam 10 minit shj. Untuk tempoh memasak yg lebih singkat.

 

4⃣ Dengan teknologi Cuckoo Induction Heating (IH) sejak 2001, pemanasan yang cepat berlaku dengan penggunaan elektrik yang rendah.

 

5⃣ Kalau tiada apa2 detection iNDUCTRiO akan OFF secara automatik untuk jimat tenaga dan keselematan. Ada kes pernah lupa tutup gas dapur kan?

 

6⃣ Touch panel. Ada 10 level temperature dan fungsi2 lain.

 

7⃣ Ada voice navigation cooking alarm bila guna timer dan auto mode.

 

8⃣ Senang untuk dibersihkan tanpa tunggu lama. Permukaan sejuk dengan cepat. Hanya lap saja. Sangat mudah.

 

9⃣ Material seramik Schott Ceran dari German yang berkualiti tinggi dan mudah untuk dibersihkan.

 

🔟 AutoCook Function guna smart algorithm. Now everyone can cook! Campak bahan2, tekan dah jadi masakan macam chef.

 

1⃣1⃣ Ada Heat warning light untuk Highlight burner.

 

1⃣2⃣ Ada stop/lock button.

 

1⃣3⃣ Kalau cookware senget, atau alihkan cookware dalam 1 minit automatik akan off.

 

1⃣4⃣ Kalau intake air outlet disekat automatik akan off.

 

Material cookware yang boleh digunakan

 

1⃣ Highlight: semua jenis. stainless steel, titanium (eg.Tefal), aluminium, copper, claypot, glass (eg. Vision). Jadi puan tak perlu buang periuk atau kuali sebelum nih.

 

2⃣ Induction: material besi. Contohnya enamel steel (eg. Le Creuset), cast iron, stainless steel .Tapi still kena refer pada label cookware juga

 

Syarat nak pasang

 

1⃣ Ada Soket 15A.

 

2⃣ MCB utk soket tu ialah 20Amps.

 

3⃣ Ada hole saiz ikut slide. Bukan saiz cooker! Kalau tak ada hole kena beli stand sebab bawah cooker ada fan. So kalau fan jejak surface nanti takde air circulation.

 

Cuckoo Inductrio Ada Casing. Jadi Tak Perlu “tanam” Dalam Kitchen Top Di Rumah Puan.. Mudah Alih.

Wahh.. Noryn Aziz pun suka guna Cuckoo Inductrio nih.. Saya rasa Puan pun akan suka dengan Inductrio nih. Dah la sangat efisien. CEPAT MASAK, TAKDE API, LEBIH BERSIH pulak. Memasak akan jadi pengalaman indah la senang cakap.

Cuckoo bagi pulak bayar bulan-bulan. Pertama di Malaysia nih. Kalau Puan beli tunai RM3100, puan akan dapat hadiah 2 unit cookware Kyndell dari Cuckoo. Boleh guna dengan Inductrio nih.. Dan jaminan setahun dari Cuckoo.

Kalau nak beli secara bulan-bulan pun boleh. Serendah RM100 sebulan. Harga casing RM300. Jadi bulan pertama bayar RM400. ATAUPUN..

Puan hanya bayar RM110 sebulan dengan termasuk harga casing. Casing ni sangat berguna untuk mereka yang nak kekalkan Inductrio ni mudah alih. Maknanya tak install dalam Kitchen Top.

Jangan tunggu lagi.. OFFER RM110 SEBULAN nih hanya untuk BULAN DISEMBER SAHAJA..!!

 

Macam Mana Nak Order? Jangan risau

. Puan isi jer borang kat bawah nih.. saya sendiri akan hubungi puan untuk set pemasangan. Saya ejen Cuckoo terlajak laris yang sah. Pemasangan Seluruh Malaysia.

Saya Asfiza Abdullah – Natural Manager Cuckoo yang comel. Hehehe , Cuckoo ID – 24581.

Atau Puan nak maklumat lebih lanjut, ada soalan? whatsapp saya klik kat sini

Sila Whatsapp Saya Info